Luke da Duke

Interesse voor fotografie had Luke al op vroege leeftijd; met de analoge camera van zijn vader liep hij al graag rond om foto’s te schieten.

Tijdens zijn studie grafisch vormgeven in Eindhoven kwam hij in contact met streetart en graffiti. Eind jaren 90 van de vorige eeuw waren kwamen zijn 1e creaties op straat terecht en tot op de dag vandaag is er werk van hem op straat te vinden.

Zijn liefde voor fotografie werd tijdens zijn MBO en later ook HBO gestimuleerd. Tijdens het stencil festival Difusor in Barcelona in 2007, heeft Luke het voornemen om met een aantal vrienden verschillende muren te beschilderen, maar de camera trok meer en hier heeft hij zijn 1e foto reportage gemaakt van datgene wat hij zag: fantastische kunstenaars aan het werk, lol makend en die samen eten en drinken.

In de jaren erna is hij zich steeds verder toe gaan spitsen op straatfotografie en het vastleggen van muurschilderingen en graffiti festivals, zoals Step in the Arena.

Inmiddels werkt Luke ook in opdracht voor de Gemeente Eindhoven. De gemeente werkt onder de noemer “Tunnelvisie” aan het opknappen van de vele fiets en wandeltunnels die Eindhoven heeft.  Deze krijgen een beeldende update, uitgevoerd door kunstenaars vanuit verschillende disciplines. De tunnels krijgen zo een vriendelijker uiterlijk en moeten de passanten een veiliger gevoel geven. Luke legt deze opknapbeurt van begin tot einde vast.